Mødes med ligesindede med hjerneskade i Forum For Yngre Ramte

Julefrokost i Forum For Yngre Ramte

Julefrokost i Forum For Yngre Ramte

Det er sjældent, jeg har det store overskud til at være social og udadvendt. Der skal desværre store skub til for at jeg kommer ud af døren og møder nye mennesker. En god ven og ligesindet ramt skubbede dog til mig, da Forum For Yngre Ramte havde lagt begivenheden ud til årets julefrokost.

Idag sidder jeg og er totalt bombet. Smertemonstret skriger. Det er ikke engang fordi jeg har skabt mig tosset eller har drukket mig pløre fuld som man ville til en julefrokost normalt. Jeg har nydt min cola igennem dagen og aftenen igår. Trætheden skriger. Jeg har klumpet i ordene flere gange idag og jeg har siddet og stor tudet til de to episoder af dokumentaren om Lasse Lüders, der døde af ALS.

Alt i alt er det det værd at begive sig ud i socialt samvær med en flok sjove, dybe eksistenser som jeg selv. At få lov til at få bekræftet at vi er mere end sygdommen og at man godt kan have det sjovt, selvom øverste del af etagen ikke fungerer helt, som den skal efter ulykke eller sygdom. Vi er stadig mennesker med lysten til livet og med et fælles mål om at få det bedste ud af det vi har. Vi er ligesindende ramte med hjerneskade.

Jeg havde igår utroligt svært ved at komme afsted. Alt var planlagt fra morgenstunden med hjælp fra hjemmepleje-Cecilie, der ordnede mit hår så fint og fik mit i tøj og sko. Der var dog den hage med at nå tingene til tiden. Jeg havde overset, at vi skulle have pakkelegsgaver med. Dumme skade, dumme skade. Så ud i Bilka – og med et ton af mennesker bakse to gaver ned af hylderne, to gaveæsker og få en til at hjælpe med at pakke dem ind. På samme tid skulle jeg også forsøge ikke at blive slået ned af alle Black Friday – Black Weekend kunderne. Der var alle kræfterne allerede brugt.

Jeg fik mig dog skubbet afsted, med overtalelsens evne….

Så gik turen hastigt fra Bilka, for jeg var sent på den. Odense er et stort helvede i øjeblikket med letbanebyggeri. Da jeg kom ind til midten havde mit hoved besluttet sig for at lede efter Albanigade 30………….. Den kloge læser, har måske gættet at det er Østre Landsret. Der foregik arrangementet dog ikke. Jeg asede og maste rundt i min møg tunge transportkørestol, til jeg kom i tanke om at det nok var samme sted som jeg havde været til et hygge møde i FYR før. Ganske rigtigt.

Og som altid kom jeg for sent.

Men heldigvis bedre sent end aldrig.

Vi fik lækker mad med alt der hører sig til. Ved pakkelegen var jeg så heldig at en sød gut ved navn Jan løb rundt i kørestolen med mig da der skulle fanges pakker. Altså når man slog en 6er. Det var for fedt. Tak Jan 🙂 Jeg har fået tre fede pakker med hjem. Der var nogle der skulle lave sketch og ellers var der fri snak. Det var super hyggeligt. Jeg fik lært nogle nye at kende.

Tinnitus og lydoverfølsomheden blev meget udfordret af al larmen fra de mange mennesker. Det er desværre sådan det er, men jeg havde garderet mig med mine nye ørepropper med filter i. På et tidspunkt var jeg i tvivl om, hovedpinen havde udviklet sig til migræne og jeg skulle have taget en migræne-næsespray. Jeg opdagede jeg ikke havde nogen i tasken…. Så meget for velforberedte mig. Dumme hukommelse….. Det er jo desværre sådan at have konstant hovedpine er meget socialt isolerende og et meget stort handicap. En hovedpine, der konstant er en mellemting mellem hovedpine og migræne med aura. For ikke at tale om de neurogene smerter.

Men det var en god aften, hvor jeg kunne tale om dels de ting jeg har af udfordringer og dels også andet end skaden. Det er rart at komme steder, hvor man er forstået, men hvor man også kan tale om andet end blot hjerneskade. Det at man kan tage hensyn uden at tage over-hensyn er helt fantastisk. Jeg har ikke behov for flere hensyn end nødvendigt. Jeg har stadig behov for at mærke, at jeg er menneske. Det var dog også tydeligt igår, at der er stor forskel på, hvor langt man når i genoptræningen med sin hjerneskade – og på de, der absolut ingen genoptræning får. Livet ender med at blive anderledes alt efter hvilken hjælp og hvilken skade men får – eller om man ingen får. Det er lidt sørgeligt at tænke på.

Nu kommer jeg til at mærke trætheden i marv og ben de næste mange dage. Jeg lider jo af hjerneskadetræthed normalt – men efter store sociale komsammen´er så er den der bare ekstra. Så er det godt den kommende uge er stille uge og ikke står på særligt meget aktivitet. Så er der plads til mange gode, lange hvil.

Er du skadet, kan du se hvad Forum For Yngre Ramte er her.

Opdatering 3/2-2019

Forum For Yngre Ramte har opdateret deres medlemsbetingelser, så der kræves medlemsskab af Hjerneskadeforeningen for at deltage i forummet på Facebook. Det første års medlemsskab af hjerneskadeforeningen er pt. gratis. Du kan ansøge forum for yngre ramte om medlemsskab.

Leave a Reply